• Angela

CTA - Centro Teatro Animazione e figure

Račka Olivija gre v svet


venerdì 20 luglio 2018, ore 18:30

Kobarid / Caporetto


con Urska Cvetko

scene e oggetti di Maria de Fornasari

regia Jelena Sitar


Svet je darilo, pravzaprav je velik kup daril. Ko odpiramo enega za

drugim, smo presenečeni, vznemirjeni, včasih navdušeni, pa razočarani in jezni... Tako kot mala račka Olivija, ki je tudi sama darilo. Kot vsakdo, ki pride na ta svet. Otroci jo spremljajo vse od jutra do ve era, se veselijo njenih malih zmag, skupaj z njo se čudijo, navdušujejo, se jezijo ob neuspelih poskusih, ko spoznava svet in si nabira izkušnje. Namesto travnika iz kock, ribnika v lavorju, kupčka mivke za poti ke, namesto žoge, ki sveti kot sonce, namesto škatle, v kateri lahko spimo, ali pa se z njo prevažamo naokrog, bi lahko bilo karkoli, saj je svet »ena velika reč«. A vse skupaj ima pravi smisel, če lahko vse naše pustolovščine delimo še s kom. Na primer z zeleno žabo. Predstava nastala po motivih Altana, znamenitega italijanskega avtorja stripov in risank za

otroke. Kdo v Italiji ni zrasel ob njegovi lisasti psički Pimpi, dedku Armandu in mali rački Oliviji? On je predlagal , kje naj bi se igrali in koga bi tam lahko srečali.

Iz njegovega dolgotetnega sodelovanja s CTA je ostala mala, stara, rumena lutka - igračka, ki je postala glavna junakinja naše predstave. Ostala je v naši igri kot poklon velikemu umetniku. (Jelena Sitar)

© 2018 by Associazione Puppet FVG. Proudly created with Wix.com 

località Santa Croce 26/A Duino Aurisina TS

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean